• Durerea poate varia foarte mult, de la o durere ușoară până la o senzație ascuțită de arsură sau junghi. Uneori se poate simți ca un șoc electric. Se poate agrava la tuse sau strănut, ședere prelungită. De obicei, este unilaterala.

 

  • Unii oameni au, de asemenea, amorțeală, furnicături sau slăbiciune musculară la nivelul piciorului pe partea afectata. 


Factori de risc:

  • Vârsta - modificările legate de vârstă ale coloanei vertebrale, cum ar fi discurile degenerate și ciocurile vertebrale (osteofitele), sunt cele mai frecvente cauze ale sciaticei. 

  • Obezitatea - Prin creșterea stresului asupra coloanei vertebrale, excesul de greutate corporală poate contribui la modificările coloanei vertebrale care declanșează sciatica.

  • Ocupația - O slujba care vă cere să vă răsuciți spatele, să transportați greutăți sau să conduceți un autovehicul pe perioade lungi de timp ar putea juca un rol în sciatică, dar nu există dovezi concludente in acest sens.

  • Ședere prelungită - Persoanele care stau pe scaun perioade lungi de timp sau au un stil de viață sedentar au mai multe șanse de a dezvolta sciatica decât oamenii activi.

Sciatica se referă la durerea care iradiază de-a lungul căii nervului sciatic, care se ramifică de la nivelul spatelui inferior prin șolduri și fese și în jos pe fiecare picior. De obicei, sciatica afecteaza doar o parte a corpului

Sciatica apare cel mai frecvent atunci cand un disc este herniat. Acest lucru provoacă inflamație, durere și de multe ori o amorțeală în piciorul afectat. 

 

Cu toate ca durerea asociata cu sciatica poate fi severa, cele mai multe cazuri se rezolva cu tratamente non-chirurgicale in cateva saptamani. Persoanele care au sciatica severa, care este asociata cu slabiciune musculara la nivelul piciorului, ar putea fi candidati pentru o interventie chirurgicala.

Simptome:

  • Durerea care iradiaza de la nivelul coloanei vertebrale inferioare (lombare) la fesa si in partea din spate a piciorului este semnul distinctiv al sciaticii. S-ar putea să simțiți disconfortul aproape oriunde de-a lungul căii nervoase, dar cea mai frecventa cale a durerii este lombar-fesa-coapsa-gamba.

 

REZERVARI LA +40 741 055 510
 *programarile sunt facute in baza listei de asteptare 

 

PROGRAM DE VIZITA APARTINATORI

 

Luni - Duminica 14:00 - 20:00

 

Str Padurea Noroieni, nr 83, Satu Mare, Romania

(langa zona de agrement Noroieni)

Purtator de cuvant & Manager - Stuart Sandra - 0799786918

 

*pentru programari mass media, va rugam contactati purtatorul de cuvant

 

Ne gasiti si pe Facebook

  • Facebook Social Icon

CONTACT

© 2023 Medical Clinic. Proudly created with Wix.com